Voileipäkakut ovat todella hyviä. Tekeminen kuitenkin vie jonkin verran aikaa joten ei tule kovin usein tehtyä.

 

9.%20lokakuuta%202013%20olympus%20062-no

Tarvikkeet

  • 16 palaa vaaleaa paahtoleipää
  • 1/2 kasvisliemikuutio
  • 4 dl maitoa
  • 1 prk tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
  • 1/2 purkki Kermaviiliä
  • 200g kinkkua
  • 2 tomaattia
  • 1 prk tuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 1/2 kurkku
  • 4 kananmunaa
  • 100g voita
  • 1/2 prk kermaviiliä
  • noin 5 siivua kinkkua
  • kurkkuraastetta

 

Valmistus

Laita kattiaan maito ja 1/2 kasvisliemikuutio kattilaan ja keitä niin kauan että kasvisliemikuutio on liuennut.

Keitä munia 10 minuuttia ja sen jälkeen laita kattilaan kylmää vettä.

Laita kolme palaa pahtoleipää vierekkäin tarjoilulautaselle. Kostuta ne maitoseoksella. Erityisesti reunat.

Pilko kinkku ja tomaatti. Sekoita tuorejuusto(aurinkokuivattu tomaatti),  kermaviili, kinkku ja tomaatti. Levitä seoksesta noin puolet tasaisesti kolmen leivän päälle. Lisää sitten kolme leipää seoksen päälle ja painele tasaisesti. Kostuta maitoseoksella.

 Raasata 1/2 kurkku. Sekoita tuorejuusto(ruohosipuli) ja kurkkuraaste keskenään. Lisää seos kokonaan leipien päälle tasaisesti levittäen. Lisää kolme leipää taasaisesti painellen. Kostuta leivät maitoseoksella.

Lisää leipien päälle loput kinkkupaprika seoksesta. Levitä tasaiseksi. Ja lisää vielä kolme leipää. Kostuta leivät.

Valmista munavoi: Kuori ja pilko jäähtyneet munat. Lisää hieman pehmennyt voi ja muussaa seos haarukalla.

Levitä munavoi kakun pintaan ulkoreunoihin. Päälle levitä kermaviili. Koristele kinkkusiivuilla ja kurkkuraasteella.