Pannacotan valmistumiseen menee paljon aikaa, mutta se on taivaalisen hyvää. Joten kannattaa kokeilla. Jos valkosuklaa ei ole mieleen kannattaa kokeilla tummalla suklaalla. Itselläni on tarkoitus koikeilla sitä suraavana.

 

23.syyskuuta%202013%20olympus%20019-norm

 

Tarvikkeet

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl kevyt kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 100g valkoista leivontasuklaata
  • 2dl maustamatonta jogurttia
  • 1tl vanilliinisokeria
  • n.200g vadelmia
  • 1/2dl vettä
  • n. 2rk sokeria

Valmistus

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kiehuta kerma ja sokeri kattilassa. Ota kattila pois levyltä.

Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja luota liivatteet kuuman kerman joukkoon. Paloittele suklaa ja lisää kattilaan. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita jogurtti ja vaniliinisokeri kermaseokseen, kun se on hieman jäähtynyt. Jaa seos annoslaseihin ja hyydytä pannacottaa jääkaapissa noin kolme tuntia ennen tarjoilemista.

Keitä vadelmia, vettä ja sokeria noin kolme minuuttia, sekoita välillä. Anna jäähtyä. Annostele kastike valmiiden pannacottien päälle. Voit myös halutessasi tarjoilla erikseen. Koristele tuoreilla vademilla halutessasi.