9.%20lokakuuta%202013%20olympus%20051-no

Ainekset

  • 2dl vehnäjauhoja
  • 2dl kaurahiutaleita
  • 150g voita
  • 1 kananmuna
  • 2rkl perunajauhoja
  • noin 400g mansikoita
  • 2dl kuohukermaa
  • 1dl siirappia
  • nokare voita

Muruseos

  • 3/4dl kaurahiutaleita
  • 3/4dl vehnäjauhoja
  • 1rkl sokeria
  • 3rkl juoksevaa margariinia

 

9.%20lokakuuta%202013%20olympus%20049-no

Valmistus

Mittaa jauhot ja kaurahiutaleet kulhoon, paloittele rasva joukkoon. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää kulhoon. Sekoita kulhon taikina tasaiseksi.

Tapputtele taikina taisaiksi vuokaan(halkaisija noin 25cm). Pistele taikina haarukalla.

Valmista kinuskikastikke: Laita kerma, siirappi ja nokare voita kattilaan. Kuumenna. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia kunnes kinuski on sakeaa.

Kypsennä pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista muruseos: Sskoita kuivat aineet keskenään ja lisää juokseva margariini.

Sekoita perunajauho mansikoiden joukkoon ja ripottele mansikat esipaistetulle pohjalle, jonka jäkeen kaada kinuski päälle. Levitä muruseos pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.