Nämä muffinssit ovat ulkonäöltään kyllä todella hienoja ja sopii hyvin halloweeni herkuiksi. Muffinssit ovat kyllä todella imelän makuisia sillä sisällä on kinuskikreemi ja päällä makea sokeri massa. Mutta kun syö pieni pala kerrallaan niin ei maistu niin imelätä.

 

19.%20marraskuuta%202013%20olympus%20005

Tarvikkeet

  • 85g voita
  • 85g muscovadosokeria
  • 1rkl siirappia
  • 2 kananmunaa kevyesti vatkattuina
  • 140g jauhoja
  • 2tl piparkakkumaustetta
  • 3/4tl ruokasoodaa

       Voikreemi 

  • 85g pehmeää voita
  • 1rkl kinuskikastiketta
  • 175g tomusokeria

       Koristelu

  • n. 350g valkoista sokerimassaa
  • tomusokeria kaulintaan
  • sinistä tai mustaa elintarvikeväriä
  • 5rkl tomusokeria
  • vettä

Valmistus

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta pellille 12 normaalikokoista muffinivuokaa ja 6 minimuffinivuokaa.

Valmista taikina: Vatkaa voi, muscovadosokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat seokseen yksitellen. Sekoita jauhot, ruokasooda ja piparkakkumauste keskenään ja siivilöi vaahdon sekaan. Kääntele metallilusikalla.

Lusikoi taikina paperivuokiin. Paista pienempiä muffineja 10-12 minuuttia ja tavallisen kokoisia 15-20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kohonneita, kullanruskeita ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä.

Valmista voikreemi: Vatkaa voita ja kinuskikastiketta 2-3 minuuttia. Siivilöi tomusokeri pienissä erissä joukkuoon ja vatkaa tasaiseksi.

Irrota muffinsit vuoista. Yhteen haamuun tarvitaan kaksi tavallisen kokoista muffinia ja yksi pieni. Alimmaiseksi laitetaa normaalikokoinen muffinssi jonka pintaan laiteaan kreemiä. Jos pinta hyvin epätasainen pinnan voi leikata tasiaseksi. Seuraavaksi laitetaan päälle toinen normaalikokoinen muffinssi päälle, mutta muffinssi pitää laittaa ylösalaisin. Myös toisen muffinsin pääle levitetään kreemiä. Lopuksi päälle laitetaan yksi minimuffinssi. kun kaikki kolme muffinssia on laitettu päälekkäin. PIntaan levitetään kreemiä. Tee tällä tavoin  yhteensä kuusi muffinssia. Ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Pyörittele sokerimassasta kuusi noin 50g painosta palloa. Asta yksi sokerimassa pallo kunkin muffinssipinon päälle. Jaa loppu sokerimassa kuuteen osaan ja kauli pyöreiksi levyiksi tomusokeroidulla alustalla( halkaisja n. 14 senttimetriä ja paksuus 3 millimetriä). Aseta levyt Muffinssipinojen päälle haamujen viitoiksi.

Valmista sokeri kuorrute: Laita tomusokeri kulhoon ja lisää hieman elintarvikeväriä. Lisää lopuksi hieman vettä, mutta vähä kerrallaan sillä seos ei saa olla liian juoksevaa.

 Siirrä seos pursotuspussiin ja pursota haamumuffinsseille silmät ja suut.