Tuuluhatut voivat lässähtää helposti ja niin minulle kävi ekan pellillisen kanssa, mutta sitte kun toista pellillistä paistoin lisäsin paisto aikaa niin oonistuivat hyvin. Tuuluhatut ovat todella hyvän makuisia ilman täytettä kuin täytteenkin kanssa.

 

12.joulukuuta%202013%20olympus%20069-nor

Tarvikkeet

  • 4dl vettä
  • 150g voita
  • 2,5d vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 4 kananmunaa

      Täyte

  • 1prk tuorejuustoa(aurinkokuivattu tomaatti)
  • 1 tomaatti
  • 1/4 kurkkua

Valmistus

Valmista ensin tuulihatut. Sekoiat leivinjauhe vehnäjauhoihin. Kuumenna kattilassa vesi ja rasva kiehuvaksi. Kaada kaikki jauhot kerralla kattilaan ja sekoita voimakkaasti, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin. Ota pois liedeltä, kun taikina irtoaa kattilan reunoista.

Siirrä taikinapallo kulhoon ja anna jäähtyä melkein kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaamalla sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Vatkaa sileäksi jokaisen munan jälkeen.

Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota uunipellillä olevalle leivinpaperille tuulihattuja(halkaisija noin 5 senttimetriä).

Paista tuuluhattuja 200 asteisessa uunissa 25 minuuttia avaamatta luukkua paiston aikana.

Valmista täyte: Pilko tomaatti ja raasta kurkku. Sekoita tuorejuusto, kurkku ja tomaatti keskenään.

Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja laita täyte väliin.