Nämä pienet herkut ovat todella hyviä. Pohja on tehty marengista jonka päälle on lisätty mansikka-kiivihilloke ja päälle kermavaahtoa. Mansikka-kiivihillokkeen voi korvata halutessaan esimerkiksi hillolla tai muista hedelmistä ja marjoista tehdyllä hillokkeella.


11.maaliskuuta%202014%20olympus%20071-no

 

Tarvikkeet

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria

Hilloke

  • 100 g mansikoita
  • 2 kiiviä
  • n. 1/2dl vettä
  • hieman sokeria

Kermavaahto

  • 2 dl kermaa
  • sokeria
  • vaniljasokeria

Valmistus

Piirrä leivinpaperiin noin 18 pientä ympyrää(halkaisija noin 6 cm)pyöreäpohjaisen mukin tai kupin avulla. Käännä leivinpaperi ympäri ja aseta uunipellille.

Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeria vähän kerrallan. Valkuaisvaahto on valmista kun se on kiiltävää ja putoa kulhosta kun sen kääntää ylösalaisin.  Kun seos on valmis siirrä se pursotus pussiin ja pursota leivinpaperille piirrettyjen ympyröiden päälle levyiksi jotka ovat reunalta hieman keskustaa korkeampia jotta keskelle jää kuoppa täytteelle.

Paista 125 asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Valmista mansikka-kiivihilloke: Kuori kiivit ja paloittele. Lisää kiivit ja mansikat kattilaan. Ja lisää vesi. Keitä seosta noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä kunne mansikat kiivit ovat pehmentyneet. Lisää lopuksi sokeria oman maun mukaan.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan.

 Jaa jäähtynyt mansikka-kiivihilloke valmiille marenkipohjille ja pursota päälle kermavaahto.