11.maaliskuuta%202014%20olympus%20065-no

 

Tarvikkeet

   Pohja

  • 115 g pehmeää voita
  • 115 g sokeria
  • 1/2 appelsiinin hienoksi raastettu kuori ja mehu
  • 2 kananmunaa kevyesti vatkattuina
  • 115 g jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 25 g suklaata raastettuna

   Kuorrute

  • 115 g tummaasuklaata paloiteltuna
  • 25 g voita
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • (nompparelleja)

Valmistus

Vatkaa voi, sokeri ja appelsiinin raastettu kuori kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen seokseen. Siivilöi keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Sekoita varovasti käännellen. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja suklaaraaste.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Muffinsit ovat valmiita kun ne ovat kohonneita kullanruskeita ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä.

Valmista kuorrute: Sulata suklaasta, voista ja siirapista seos vesihauteesta. Anna kuorrutteen jäähtyä kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi.

Levitä kuorrute muffinssien päälle. Voit halutessasi koristella nompparelleilla.