Sacherkakkua olin miettynyt jo pitkään tekeväni, ja vihdoin ja viimein sitte tein. Oli kyllä todella hyvää ja onnistui melko hyvin, suklaa kuorrute jähmettyi vähän liikka, ehkä olisi pitänyt laittaa kermaa.

 

11.maaliskuuta%202014%20olympus%20023-no

Tarvikkeet

   Pohja

  • 175 g taloussuklaata
  • 125 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 maustemittaa suolaa

   Täyte

  • aprikoosihilloa
  • 1 tl vastapuristettua sitruunamehua

   Kuorrutus

  • 225 g taloussuklaata
  • 1 1/2 rkl ruokaöljyä

Valmistus

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja jatka vatkaamista kunnes seos on kuohkeaa ja sileää. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan vuorrotellen jauho-ja suklaaseos, sekoita hyvin.

Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi suolaripauksen kanssa ja sekoita vaahton taikinaan. Sekoita kunnolla, mutta älä liikaa.

Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhootettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45-60 minuuttia tai kunnes kakku on kiinteää ja kunnolla kypsynyt,

Sekoita sitruunamehu aprikoosi hilloon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi levyksi. Levitä hillo toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle.

Valmista kuorrte: Lohkaise suklaalevy pieniksi paloiksi ja sulata vesihauteessa öljyn kanssa. Levitä kuorrute kakun päääle ja nosta kakku kylmään.