Ensimmäistä kertaa kun kokeilin dushesseperunoita en uskonut niiden olevan niin hyviä. Tekemiseen kuitenkin menee aikaa, koska perunat täytyy kuoria, keittää, tehdä muussi ja paistaa, joten ei tule tehtyä kovin usein.

 

27.%20kes%C3%A4kuuta%202014%20olympus%20

 

Tarvikkeet

  • 10 kymmenen perunaa
  • 4 keltuaista
  • suolaa
  • n. 70 g voita

Valmistus

Kuori perunat ja pilko paloiksi. Keitä peruneoita kunnes ovat kypsiä, jonka jälkeen kaada keittovesi pois. Survo perunat ja lisää voi ja suola. Anna jäähtyä hieman, jonka jälkeen lisää keltuaiset.

Laita perunaseos pursotuspussiin, jossa on tähtityllä, ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 8 cm kokoisia ympyröitä.

Paistat 250 asteessa noin 10 minuuttia, duchesseperunat ovat valmiit, kun pinta on saanut hieman väriä.