Hyvin yksinkertainen ja maistuva kakku. Sopii tarjottavaksi esimerkiksi jäätelön kanssa.elokuu%202013%20olympus%20301-normal.jpg

Ainekset

  • 150g voita
  • 200g taloussuklaata
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 1/2 vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniiinisokeria
  • kaakaojauhetta tai tomusokeria

 

 

Valmistus

Kuumenna unni 200 asteiseksi. Ota irtopohja vuoka(halkaisija n. 24 cm) ja laita sen pohjaan leivinpaperi. Voitele ja jauhota vuoan reunat.

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taokinaan.

Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Vahdi kakun kypsyyttä paiston aikana! Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja ripotteele pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria.