Elämäni ensimmäiset macaronssit. Onnistuivat mielestäni hyvin. Olisi voinut tehdä enemmän, sillä ne olivat todella hyviä.

 

27.%20lokakuuta%202013%20olympus%20019-n

 

Tarvikkeet

  • 1 valkuainen
  • 1.25dl tomusokeria
  • 50g mantelijauhetta
  • 1/2tl perunajauhoja

Täyte

  • 1 kanamuna
  • 1 keltuainen
  • 50g sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/4 sitruunan kuori raastettuna
  • 60g voita

 

Valmistus

Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri ja vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja kiinteämpää.

Sekoita mantelijauhe ja perunajauho keskenään. Lisää valkuaisvaahtoon varovasti lastalla pyörtäen.

Siirrä taikina pursotuspussiin. Pursota leivinpaperille uunipellille leivospohjia. Anna leivospohjien vetäytyä huoneenlämmössä 15 minuuttia ennen kuin laitat ne uuniin.

Paista 150 asteisesssa uunissa 13-15 minuuttia.

Kun leivospohjat ovat valmiit anna niiden jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.

Valmista täyte: Laita kananmuna, valkuainen, sokeri, sitruunan mehu ja sitruunan kuori vesihauteeseen. Keitä seoksesta kreemi. Lisää voi kun seos on noin 40 asteista.

 Laita jäähtynyt kreemi pursotuspussiin ja pursota leivospohjien väliin.