WP_000307-normal.jpg

Näiden muffinssien kuorrutus on aika makeaa minun makuuni, mutta voisi toimia ohuempana kerroksena tai vaikka osa laitettaisiin muffinsin väliin.

pohja

  • 85g pehmeää voita
  • 100g sokeria
  • 2 kananmunaa kevyesti vatkattuina
  • 225g jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 25g kaakaojauhetta
  • 2 rkl maitoa
  • 55g tummaa suklaata rouhittuna

kuorrute

  • 150g tummaa suklaata paloiteltuna
  • 140g pehmeää suolatonta voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 280g tomusokeria

koristelu

  • pursotettuja suklaa kuvioita

kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vahhdoksi. Vatkaa  munat sekaaan pienissä erissä . Siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja kääntele ne varovasti taikinaan, lisää maito ja suklaa rouhe.

Lusikoi taikina paperi vuokiin. Paistaa uunissa n.20 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet ja tuntuvat koskettaessa kiinteltä.

suklaaa kuviot:Pursota sulalla suklaalla leivinpaperille suklaakuvioita ja anna jähmettyä.

 

Kuorrute:Pane suklaa kuumutta kestävään kulhoon. Kuumenna kerma kattilassakiehuvaksi ja kaada se suklaan päällle. Hämmennä tasaiseksi. Anna jäähtyä 20 minuuttia, kunnes se on sakeutunut ja sekoita välillä jäähtymisen aikana. Pane kulhoon voi, siivilöi sekaan tomusokeri, vatkaa tasasiseksi ja sekoita suklaaseokseen. Anna jäähtyä 15-20 minuuttia.

Lusikoi taikina pursotus pussiin, jossa on iso tähtitylla. pursota muffinssien päälle kuorrotuspyörre. Koristele suklaa kuvioilla.