Kanapiirakka on hyvä tarjoilla salaatin kera, mutta toimii myös ilman.

 

23.syyskuuta%202013%20olympus%20007-norm

 

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125g voita
  • 2rkl kymää vettä

Täyte

  • noin 200g kanaa tai broileria
  • 1 sipuli
  •  hieman suolaa
  • 1 paprika
  • 2dl kermaviiliä
  • 1 tl pippuria
  • 3 kananmunaa
  • noin 2dl juustoraastetta

Valmistus

Valmista pohja: Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää vesi ja työstä tasaiseksi. Painele taikina vuokaan(halkaisja noin 23 cm).Pistele haarukalla reikiä taikinaan ja anna seistä noin 30 minuuttia jääkaapissa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pasita kana ja pilkottu sipuli pannulla mausta suolalla. Anna jäähtyä.

Poista siemenet ja kuutio paprika. Sekoita pippurit kermaviiliin. Sekoita keskenään kana, paprika, kermaviili, munat ja puolet juustoraasteesta. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle. Esipaista piirakka pohjaa noin 10 minuuttia. Sen jälkeen kaada seos piirakkavuokaan. Pasta uunin alaosassa 30-40 minuuttia.