Yleensä, kun teen suolaisia piirakoita teen kanapiirakkaa. Päätin kuitenkin välillä kuitenkin kokeilla jotain muuta. KInkkupiirakka oli hyvää.

 

12.joulukuuta%202013%20olympus%20036-nor

Tarvikkeet

       Pohja

  • 4,5dl vehnäjauhoja
  • 120g voita
  • 4rkl kylmää vettä

       Täyte

  •  n. 400g kinkkua
  • 2 tomaattia
  • 1prk kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 2dl juustoraastetta
  • pippuria
  • oreganoa
  • ruohosipuli maustetta
  • yrttiseos maustetta

Valmistus

Valmista pohja: Nypi pehmennyt voi vehnäjauhojen joukkoon. Lisää vesi ja työstä tasaiseksi. Levitä taikina piirakaka vuokaan(halkaisija n. 28cm). Levitä taikina myös reunoille. Tök

i haarukalla levitetyn taikinan pintaan ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ja esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia.

Valmista täyte: Pilko kinkku ja tomaatti. Raasta juusto. Sekoita kermaviili, kinkku, tomaatti, puolet juustoraasteesta ja mausteet keskenään. Lisää kananmuna. Levitä seos esipaistetullt piirakkapohjalle ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.