Uunijäätelö on uunissa pastettua jäätelöä, itse jäätelö ei sula sillä keksipohja ja marenki eristävät hyvin lämpöä ja paistoaika on lyhyt. Uunijäätelö on hyvä jäkiruoka.

 

9.%20lokakuuta%202013%20olympus%20024-no

Tarvikkeet

  • kaurakeksejä
  • noin 1/2l vaniljajäätelöä
  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 0.75dl sokeria

Valmistus

Murenna jokaisen kupin pohjalle 1-2cm kerros keksejä.

Valmista valkuais-sokerivaahto: erottele kananmunan valkuaiset ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin ja vaahtä pysyy kulhossa.

Ota jäätelö vasta tässä vaiheessa pakkasesta. Leikkaa siitä paloja asettele ne kuppeihin keksi murujen päälle. Lisää valkuais-sokerivaahto jäätelön päälle. Katso huolellisesti, että vaahto peittää jätelön joka kohdasta, sillä jos vahhdossa on reikä jäätelö pääsee sulamaan.